top of page

Dotaz Pavla

Dobrý den, chci se zeptat, kolik by podle vás měla moje dcera nárok na bolestné za smrt svého dědy, tj. mého otce, který byl usmrcen mladým řidičem v roce 2014, bývalí advokáti vymohly jen na mě bolestné 350 000,- Kč. Na kolik podle vás mám nárok já jako pozůstalý syn a moje dcera jako vnučka.


Děkuji za odpověď



Dobrý den,


Vaše nároky na odškodnění nemateriální újmy se budou řídit novým občanským zákoníkem, kde není omezen okruh oprávněných osob, takže by připadalo v úvahu i odškodnění Vaší vnučky.


Podstatné pro určení výše odškodnění pro Vás a Vaši dceru je prokazování intenzity vztahu mezi Vámi a Vaším otcem, resp. mezi Vaší dcerou a Vaším otcem. V některých případech, pokud se otec se synem nestýká a nemá k němu pouto, nemusí dostat nic. Naopak v případech, kdy by byl mezi Vámi a Vaším otcem skutečně blízký vztah, tak byste mohl mít nárok na odškodnění přesahující uvedených 350.000,- Kč.


Pokud v návaznosti na jednání s pojišťovnou jste více nedosáhli, je možné navázat opětovné jednání s pojišťovnou, případně se obrátit na soud, kde by se prokazovala právě ona intenzita Vašeho vztahu, která by odůvodnila Vaše duševní utrpení způsobené ztrátou otce či dědečka a tím finanční zadostiučinění, které bychom požadovali.


Pokud budete mít zájem tuto věc blíže řešit, můžete mi poslat bližší informace, které by se týkaly intenzity vztahů se zemřelým, případně mi zavolat na uvedený tel., abych mohla Vaše nároky lépe posoudit.

S přáním hezkého dne

Mgr. Petra Kubínová

Doporučené články
Nedávno přidané
Archiv
Vyhledávání podle tagů
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page